Winkel | Boeken

 

Rein Stuurman

Een leven met vogels

NICO DE HAAN LEERDE VOGELS KENNEN DOOR REIN STUURMAN

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Galerie Staphorsius in Westzaan is een biografie verschenen over de Zaanse kunstenaar REIN STUURMAN (1900-1984). Vooral door zijn bijzondere illustraties voor de vogeldetermineergids “ZIEN IS KENNEN!” kreeg Stuurman indertijd een nationale bekendheid voor met name de vele vogelliefhebbers.

In zijn voorwoord voor dit boek schrijft de vermaarde Ambassadeur van Vogelbescherming Nederland Nico de Haan, dat hij mede dankzij de illustraties van Stuurman zijn kennis over vogels kon vergaren.

Historicus en auteur Henk Heijnen heeft op boeiende wijze het leven en werk van Stuurman in een tijdsbeeld geplaatst. Het boek verhaalt niet alleen van de geschiedenis van het vogelleven in Nederland, maar ook over de duizenden illustraties, boeken, kalenders en kunstwerken die Stuurman maakte.

Het 192 pagina’s tellende boek is voorzien van vele kleurrijke illustraties, en dit met een accent op zijn vogelillustraties. Het is voor jong en oud een boeiend en leerzaam kijkboek over een leven met vogels!

U kunt dit boek bestellen door overmaking van € 27,90 (incl. verzendkosten) op  bank-rekeningnummer NL76RABO 03339 20 023, t.a.v. Kunstgalerie Staphorsius te Westzaan o.v.v. Rein Stuurman – Een leven met vogels. Vermeld ook duidelijk uw volledige adres voor de verzending.

Opmaak 1

 

 

Willem Jansen in zwart-wit


Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Willem Jansen Stichting is op 18 mei 2013 het bijzondere boek ‘Willem Jansen in zwart wit’ verschenen. In dit boek willen we de bijzondere etskunst van Willem Jansen de aandacht geven die het verdient.

U kunt dit boek bestellen door overmaking van € 13,95 (incl.verzendkosten) op bankrekeningnummer NL52RABO 03701 51 119, t.a.v. de Willem Jansen Stichting te Westzaan o.v.v . ‘Boek Willem Jansen in zwart-wit’. Vermeld ook duidelijk uw volledige adres voor de verzending.

cover etsboek zwart wit

 

Leven en werk van Willem & Chris Jansen

In 144 bladzijden vindt u een boeiend overzicht van het harde en kleurrijke leven van de Zaanse kunstenaars met vele foto’s en reproducties van hun werken. Totaal 159 afbeeldingen, waarvan 99 in kleur.

U kunt dit boek bestellen door overmaking van € 13,95 (incl.verzendkosten) op bankrekeningnummer NL52RABO 03701 51 119, t.a.v. de Willem Jansen Stichting te Westzaan o.v.v . ‘Boek Leven en werk’. Vermeld ook duidelijk uw volledige adres voor de verzending.

poster cover

Advertenties